A művészet dimenzióit nehéz médiumként megragadni, mert roppant mód észnél kell lenni a technikával. Akkor éri el a legfelső fokát a közvetítés, hogy ha tartalmilag nem ad hozzá plusz értelmezéseket, ellenben az előadott művészi tartalmat a lehető legjobb minőségben tárja a néző elé. Így hát ilyenkor az adja a nehézséget, hogy a stáb együtt érezze az alkotókkal azt, amire ők gondolnak. De éppen ezért (is) szép kihívás művészi klipet készíteni.

Ebben a klipben a hangfelvétel elkészítése okozta a legnagyobb fejtörést, ugyanis a zongora jóval hangosabb, mint az emberi orgánum. A kettő „hangszer” egyszerre szólt, de mégis az emberi hangnak kellett a felvételen dominálnia. (Tipp: a megoldás a külön mikrofonozás és az utólagos hangkeverés)

Ennél a videóklipnél az volt az elsődleges koncepció, hogy a lehetős legpontosabban bemutassuk a gitárjátékot. Ezt több szögből rögzítéssel tudtuk elérni és a koordinált kamera mozgatással. A fények kontrasztja és a clarity alkalmazása az utómunka során még tisztább képet ad a játékról.

Megbízó

Benda Gábor, Őze Áron

Megbízó

Katona Ottó